‹ Terug naar nieuwsberichten

Wedstrijdverslag: SV Ingelmunster A - SC Zonnebeke

02/09/2023

Net niet voor SV Ingelmunster A en S.C. Zonnebeke dodelijk efficiënt lijkt een korte samenvatting van onze eerste competitiewedstrijd in 2de provinciale, maar een eindstand van 0-4 was zwaar overdreven.

SVI voetbalde goed en kreeg ook de meeste kansen, maar kon deze jammer genoeg niet afwerken.

Bij Zonnebeke was telkens het praktisch raak wanneer ze voor het doel van keeper Michiel Tant verschenen.

De meeste kansen kwamen echter wel van Ingelmunster. Na twee minuten werd Pieter-Jan De Backere al door Thomas Menghis richting de Zonnebeekse doelman gestuurd. Hij werd achter foutief gestopt door doelman Coffyn. Deze laatste kreeg slechts geel. In normale omstandigheden was rood een juistere kaart, maar blijkbaar was er nog extremis een zeer recente regel van de bond die de scheids anders deed beslissen.

Bij SV Ingelmunster waren ze verwittigd. Zonnebeke had een sterke ploeg, dat wisten ze. Vorig seizoen deden ze mee voor de titel en speelden ze ook de eindronde. De ambities waren te merken, maar het eerste kwartier was wel voor Ingelmunster. Het werd meerdere keren warm voor hun doel. Ingelmunster bouwde netjes hun loopgraven rond de zestien uit.

Twee dubieuze beslissingen over offside stopten de doelpogingen. Telkens was nieuwe speler Ahmed Sekou Diallo zeer actief in deze acties. Met Diallo, haalde SVI een ware international binnen, want Ahmed speelde nog onlangs in 2de klasse in Cyprus.

Ook spits Jari Bourgeois kreeg genoeg kansen. Eerst kon hij de bal net niet raken na een voorzet van Senne Vanderstichele op rechts en daarna werd hij teruggefloten wegens buitenspel wanneer hij alleen voor doel kwam.

Bij de eerste tegenprik van Zonnebeke was het prijs, volledig tegen het spel in. Een afgeweken kopbal belandde in het Ingelmunsterse net. Doelman Tant was een eerste keer kansloos.

Daan Debeuf pakt de eerste gele kaart van het seizoen en na 45 minuten stond het 0-1 en lag alles nog open.

Ingelmunster startte met volle moed zijn rush vooruit, maar stond onmiddellijk na 2 minuten met een 0-2 achterstand na een mooi afgewerkte trap van de nummer 14 van Zonnebeke, Hillewaere, los in de netten.

Jari Bourgeois was er kort drie maal dicht bij, maar miste zijn afwerking. Eén maal belandde de bal op de lat.

In het eerste kwartier na de rust stond de 0-3 op het bord. Deze keer deed R. Moons de Ingelmunsterse netten trillen.

Ingelmunster liet de moed niet zakken en wou vooruit. Opnieuw werd een fout in het strafschopsgebied van Zonnebeke niet betraft.

Pieter-Jan Debackere kreeg nog een serieuze kopkans, maar moest te ver achteruit.

Ook Thomas Menghis greep nog zijn kans, maar werd op zijn rush vooruit gestopt net voor het strafschopgebied.

Wim Vandoorne trapte de vrije trap staalhard richting doel, maar deze ging net naast. Ook de daaruit volgende hoekschop bracht geen soelaas.

Jari Bourgeois en Pieter-Jan Debackere werden nog menig maal weggestuurd, maar telkens was de Zonnebeekse goalie er sneller bij.

Ook de ingevallen Hierro Verbeke liet zich opmerken. Hij kwam van achter zijn man alleen op de keeper, maar werd ook onterecht afgefloten voor buitenspel.

Door een fout in de defensie werd het nog 0-4.

Het was dus veel net niet voor SVI en Zonnebeke was dodelijk efficiënt.