de Keek op de Reeks van Filip Lavrauw

15/10/2019

West-Vlaamse 4de provinciale C, na 7 speeldagen, door de ogen van onze reporter

Voor een hattrick moet je bij Wikings Kortrijk zijn.

Badreddine Ouazat van Jong Helkijn was op de 4de speeldag de eerste om een onvervalste hattrick te scoren. Ook Angelo Courtens mocht nog een onvervalste hattrick op zijn naam schrijven in de wedstrijd Wikings Kortrijk – SV Anzegem maar vorige zaterdag deed Sybren Rutten van VK Avelgem daar nog een schepje bovenop. Sybren scoorde 4 maal waarvan een onvervalste hattrick in 7 minuten. Wie beter wil doen kijkt best uit naar hun wedstrijd tegen Wikings Kortrijk aangezien de helft van de hattricks tegen hen gescoord werden.

Wees meteen wakker in Oostrozebeke

Maxim Dendas van WS Desselgem en Laye Keita van Jong Vijve scoorden het snelst dit seizoen: telkens in minuut 1! Als de jongens van SC Oostrozebeke het veld betreden moet je meteen bij de pinken zijn. Zij scoorden in 3 van hun 4 thuiswedstijden binnen de 10 minuten hun eerste doelpunt en toen Sven Declercq van SC Oostrozebeke tegen Racing Waregem mocht invallen in de 89ste minuut scoorde hij nog in diezelfde minuut.

Nog meer Supersubs

Invallen en scoren dat kunnen ze ook bij OG Stasegem en FC Marke waar respectievelijk Jordy Vercaemer en Frédéric Beeuwsaert binnen de minuut dat ze het veld betraden de netten deden trillen.

Victor Verhaeghe van SV Ingelmunster is dan weer de enige die bij een invalbeurt 2x kon scoren.

De Andres Escobar van de reeks?

Arne Deseyn van SV Anzegem had zich de wedstrijd tegen SC Oostrozebeke wellicht anders voorgesteld. Al in de 1ste minuut scoorde hij in eigen doel en zette zo Oostrozebeke op weg naar een ruime zege (0-4).

Het verging Sandro Devos zowaar nog slechter. Zijn ploeg Hulste Sport stond op een haar van de overwinning toen hij in de 90ste minuut met een owngoal de bezoekers Jong Vijve nog op het gelijke hoogte bracht.

Karel De Jonckere van WS Desselgem is de meest onfortuinlijke. De 23-jarige jongeman mocht invallen in de 57ste minuut en duwde zijn ploeg met een owngoal in minuut 90 nog in het verlies tegen SV Anzegem (4-3). Karel viel de week nadien buiten de selectie ☹

Van kwaad naar erger

Matthijs van Heyde van WS Desselgem was in de wedstrijd tegen SV Ingelmunster dan weer even het noorden kwijt. Matthijs pakte een gele kaart in de 77ste minuut en 2 minuten later direct rood.

Na regen komt zonneschijn

Dit moet, de eerder onfortuinlijke, Karel De Jonckere van WS Desselgem gedacht hebben op 5 oktober. Tegen OG Stasegem pakte hij in de 67’ nog geel maar 4 minuten later bracht hij Desselgem langszij en bezorgde zijn ploeg met de gelijkmaker hun eerste punt van het seizoen.