banner
banner

‹ Terug naar nieuwsberichten

de Keek op de Reeks na 15 speeldagen

de Keek op de Reeks na 15 speeldagen

10/12/2019

Ogen te kort ...

 

De 15de speeldag was met 28 doelpunten de op één na magerste dit seizoen (6de speeldag 23 doelpunten). Enkel leider SV Ingelmunster pakte uit met 6-1 tegen VK Avelgem B. Tweede gerangschikte Rekkem Sport kroop door het oog van de naald op Jong Vijve en sleepte pas in minuut 89 (via Preben Toye ) een gelijkspel uit de brand. Het 3de SC Oostrozebeke versloeg WS Bellegem met 2-0 en zo spelen Rekkem Sport en SC Oostrozebeke al voor 5de opeenvolgende speeldag haasje-over.

 

Bedankt Bas

 

Bas Vanderbrugge van Rekkem Sport stuurde ons vorige week volgend bericht: “Hallo, net eens de keek op de week gelezen. Zeer tof artikel over onze reeks! De scheidsrechter van de wedstrijd Rekkem - Wikings maakte echter enkele fouten op de app (lees “Best of Belgian Football”-app waar wij o.a. onze informatie halen). Ik scoorde maar 3 keer waarvan 1 penalty & 2 velddoelpunten. Twee andere penalty’s werden gescoord door Anthony Carton & Loic Hoste.”

 

Je moet ogen op je rug hebben

 

Gezien scheidsrechters in 4de provinciale C er alleen voor staan zouden ze ogen op hun rug moeten hebben. We hebben uiteraard begrip voor het feit dat je als arbiter in de Pandoering van de Reeks zo veel administratief werk hebt dat je fouten maakt, maar ook zaterdag ll. lazen we op “Best of Belgian Football”-app dat Cas Deboiserie scoorde voor SV Ingelmunster hoewel het wel degelijk Jari Callens was.

 

Erger was het zondag in SC Oostrozebeke – WS Bellegem: Toen invaller Jordi Van Assche van SC Oostrozebeke na zijn doelpunt met uitzinnige vreugde richting zijn immobiele coach Eric Verstraete (we wensen Eric trouwens een spoedig herstel) toestormde en de referee Iwein Neyrinck dit doelpunt administratief aan het noteren was, had deze op dat ogenblik geen oog voor wat er op het veld gebeurde. Met mijn eigen ogen zag ik hoe de Bellegemse keeper na een korte achtervolging Kilian Vanhouteghem, onbestraft, los onderuit kon trappen! @RoyalBelgianFA: Ooit aan een SAR gedacht om een oogje in het zeil te houden?

 

“Oog” voor doelpunten

 

Bovendien mogen we niet uit het oog verliezen dat Loic Florence Hoste, dankzij de melding van Bas, vorige week eigenlijk ook als supersub vermeld moest worden. Meer nog, met zijn 3de doelpunt na een invalbeurt komt hij halfweg de competitie in de top 3 van de supersubs terecht.

 

Oog voor detail

 

Zoals we vorige week voorspeld hadden stonden bij FC Marke zowel Brice Ngah Noah als Angelo Delcroix aan de aftrap en mocht bijgevolg Josh Moenens deze keer op de bank starten ... . Kan u het al raden? Inderdaad Josh mocht invallen en bezorgde zijn ploeg helemaal op het eind (88’) nog de overwinning! Volgende week met 3 spitsen?

 

Alle ogen gericht op Wikings Kortrijk

 

Met een gemiddelde van bijna 1 hattrick per speeldag is het altijd spannend uitkijken of deze rubriek het haalt in de Keek op de Reeks. Nadat Rachid Farih van Hulste Sportief al 2 keer gescoord had kreeg zijn Hulste een penalty maar niet Rachid, wel Michiel Delie mocht die omzetten (zou Hulste-trainer Jordih Demaegdt de Keek op de Reeks niet genegen zijn?). Op de valreep scoorde Rachid alsnog zijn 3de treffer (90’) en daarmee de enige hattrick van de 15de speeldag en alweer (jawel) tegen Wikings Kortrijk waardoor zij alleen leider worden in de rangschikking “Aantal hattricks tegen”.

 

In SV Anzegem - FC Kuurne was het voor dit klassement nochtans ook spannend maar Mathieu Vercruysse van Kuurne bleef steken op 2 doelpunten.

 

Met de ogen dicht

 

Wikings trainer Xavier Demunyck heeft blijkbaar een blindelings vertrouwen in zijn poulains: Philip Van Haverbeke, vorige week nog invaller en de Andres Escobar van de Reeks, stond aan de aftrap tegen Hulste Sportief … en Philip scoorde voor de 2de week op rij en bracht zijn doelsaldo meteen terug op nul (0).

 

Daan Debeuf van Ingelmunster doet het dan weer iets beter: Daan bracht met zijn derde doelpunt zijn doelsaldo op +1.

 

Halfweg

 

Afgelopen weekend werd de 15de speeldag afgewerkt in 4de provinciale C en zijn we dus halfweg de competitie waarvan meer dan 13% van de 505 doelpunten door de top 5 uit de topschutterslijst werden gescoord. Topschutter Pieter-Jan De Backere was goed voor 3,56% van alle doelpunten.

 

Tweehonderdvijftien spelers kregen samen 439 gele kaarten, 40% van alle gele kaarten vielen bij Hulste Sportief (37), Wikings Kortrijk (36), Jong Helkijn (34), Rekkem Sport (33) en OG Stasegem (32). Drie spelers kregen al 6 keer geel: Simon De Rore en Kevin Vanderkerken van VK Avelgem en Julien Debrabandere van Jong Helkijn.

 

Er werd 34 keer rood getrokken waarvan 3 spelers met 2 rode kaarten: Jérôme Julien Verghote (Jong Helkijn), Kevin Boudry (Jong Vijve), Yentel Vanherweghe (WS Desselgem). OG Stasegem is de enige ploeg zonder rood, Jong Helkijn, SC Wielsbeke en WS Desselgem zijn goed voor bijna 40% van alle rode kaarten.

 

Sportiefste ploegen waren SV Ingelmunster (12x geel, 1x rood) & FC Marke (17x geel, 1x rood)

 

 

 

Zin in een plezante avond vol historische en ludieke voetbalvragen?
Schrijf u snel in voor de unieke Ingelmunsterse voetbalkwis op 17 januari 2020

 

 

Lees ook: