‹ Terug naar nieuwsberichten

de Keek op de Reeks na 10 speeldagen

05/11/2019

Met enige fierheid kunnen we definitief noteren dat SV Ingelmunster de eerste periodetitel op haar naam mag schrijven, weliswaar na een zege op FC Marke zonder veel fransjes.

Je zou vermoeden dat Rekkem Sport ons artikel “de Keek op de Reeks na 9 speeldagen” had gelezen, want met een 6-2 zege op Anzegem krikten ze in ieder geval hun doelsaldo behoorlijk op en mogen ze met 32 doelpunten het meest productieve team genoemd worden, net voor SV Ingelmunster, Racing Waregem B en SC Oostrozebeke, allen met 31 doelpunten.

SV Ingelmunster behaalde de meeste overwinningen (9), is tevens de enige ploeg die in eigen huis alle wedstrijden won, slikte dan ook het minste doelpunten (6) en hield 6 x de nul op het bord. Enkel SV Ingelmunster en SC Oostrozebeke verloren dit seizoen nog niet.

Doelpunten bij de vleet

In totaal werden er tot op heden 334 doelpunten gescoord of een gemiddelde van iets meer dan 4 doelpunten per wedstrijd. In 29 wedstrijden vielen 5 of meer doelpunten en er viel slechts 1 doelpuntenloos gelijkspel te noteren (dd. 20/10/2019 FC Marke – Racing Waregem B).

De topschutterslijst wordt aangevoerd door Pieter-Jan De Backere van SV Ingelmunster met 13 doelpunten, voor Preben Toye van Rekkem Sport met 10 doelpunten.

Zelfs scoren nadat je het veld verlaten hebt!

Dat je geel kunt krijgen nadat je vervangen bent, weten we, maar dat je dan ook nog kunt scoren? Mathis Blondeel van FC Kuurne slaagde er (volgens footbel) in om nadat hij in de 60ste minuut vervangen werd, nog te scoren in minuut 63! Badreddine Ouazat van Jong Helkijn kon zelfs (opnieuw volgens footbel) 36 minuten nadat hij vervangen werd nog scoren!

Sportief SV

SV Ingelmunster wint zonder twijfel de trofee van de fairplay met slechts 5 gele kaarten. De sportiefste wedstrijden zagen we dan weer bij FC Marke met 3 wedstrijden zonder kaarten waaronder FC Marke – SV Ingelmunster van zondag ll., al mogen we ook een pluim toekennen aan de goede leiding van scheidsrechter Hayat Azzam.

Potige partijtjes tegen bikkelend Bellegem

De meest potige partij was WS Bellegem versus Jong Helkijn op 15 september met 6 gele en 3 rode kaarten en 14 dagen later vielen er in de wedstrijd WS Bellegem – Rekkem Sport nog 8 gele kaarten.

Geel/Rood of de clubkleuren van SV Ingelmunster

Toch is Bellegem met 25 gele kaarten en 1 rode kaart niet de meest bestrafte ploeg. Jong Helkijn liep immers al 25 maal geel op en lijdt met 4 maal rood. Hulste Sportief kreeg zelfs al 28 keer een gele kaart aangesmeerd. Individueel liepen Sandro Devos van Hulste Sportief en Simon De Rore van VK Avelgem al 5 x tegen een gele kaart aan, Jérôme Julien Verghote van Jong Helkijn en Kevin Boudry van Jong Vijve moesten elk al 2 keer het veld vroegtijdig verlaten na een rode kaart.

Impetueuze invalbeurten

Seppe Taelman van SV Anzegem mocht in de 53ste opdraven tegen Rekkem Sport en liep één minuut later al meteen tegen een gele kaart aan.

En op 26 oktober dacht VK Avelgem trainer Sander Vanterwyngen (wellicht uit voorzorgsmaatregelen) Robin De Vuyst, die in de 74ste minuut een gele kaart kreeg, beter te wisselen. Zijn plaatsvervanger Kenny Van De Populiere mocht echter 5 minuten nadat hij het veld betreden had, dat al terug verlaten (Kenny kreeg meteen rood).