‹ Terug naar nieuwsberichten

de Keek op de Reeks na 11 speeldagen

12/11/2019

SV Ingelmunster boekte zaterdag een heel belangrijke overwinning op eerste achtervolger Rekkem Sport en zet hen zo op 6 punten en SC Oostrozebeke wipt dankzij 4-2 winst tegen Jong Helkijn over Rekkem naar de 2de plaats, op 4 punten van leider SV Ingelmunster.

Ook op het 4de geplaatste VK Avelgem en 5de WS Bellegem wordt de kloof groter nadat beiden respectievelijk gelijk speelden en verloren en zo komt het goed voetballende Racing Waregem B na ruime 5-1 winst op WS Bellegem op de 5de plaats.

Dag van de gelijke spelen

Voor eerst dit seizoen waren er zo veel gelijke spelen te noteren, nl. in de helft van de wedstrijden. Toch werd er, met een gemiddelde van +4 doelpunten per wedstrijd, vrij veel gescoord (33x) op de 11de speeldag.

Moet je voor een hattrick nog bij Wikings Kortrijk zijn?

Hannes Goemaere van SC Oostrozebeke legde zaterdagavond de 8ste hattrick van de competitie vast tegen Jong Helkijn.

Jurriën Beeuwsaert van Jong Vijve was goed op weg om als 4de speler een hattrick te scoren tegen Wikings Kortrijk toen hij in de 54’ met zijn 2de doelpunt van de dag de 1-3 scoorde tegen Wikings Kortrijk, maar wat later keerde de partij dankzij ... .

De gouden wissels van Xavier.

Bij een 1-4 achterstand wisselde Wikings-trainer Xavier Demuynck, Arthur D’Hondt voor Eberhard Vinckier en Eberhard bedankt meteen met de 2-4. Twee minuten voor tijd scoort een andere invaller Pierre Vanhoutte de aansluitingstreffer en in blessuretijd brengt kapitein Louis Vertommen Wikings alsnog op gelijke hoogte van tegenstander Jong Vijve.

Ook Lukas Bekaert kunnen we toevoegen aan het lijstje van supersubs: Lukas mocht tijdens Racing Waregem - WS Bellegem invallen in minuut 80 en scoorde meteen het eerreddende doelpunt voor Bellegem.

De Andres Escobar van de 11de speeldag

Alex Laevens van OG Stasegem scoorde op de 11de speeldag reeds in de 6de minuut van de wedstrijd OG Stasegem – FC Marke de 13de owngoal van dit seizoen. Een opdoffer die ze niet meer te boven kwamen. Marke legde 8 minuten later de 0-2 eindstand vast.