‹ Terug naar nieuwsberichten

de Keek op de Reeks na 13 speeldagen

26/11/2019

met SV Anzegem in de hoofdrol ...

Zoals in de Voorbeschouwing SV Ingelmunster - WS Bellegem al aangehaald, speelde de top 7 van 4de Provinciale C zaterdagavond reeds hun wedstrijd en de uitslagen zorgen er voor dat het er alleen maar spannender op wordt.

Nog voor SV Ingelmunster aan haar wedstrijd begon, had FC Marke de 3 punten al beet en precies bij het op gang fluiten van de thuiswedstrijd tegen WS Bellegem, scoorde Aaron Feys in Oostrozebeke de 1-0 (75ste minuut) in de topper tegen Rekkem Sport. Rekkem zou uiteindelijk puntenloos (2-0) huiswaarts keren. SV Ingelmunster kon bij winst dus verder uitlopen maar ene Stan Driesens zette Ingelmunster al vrij vroeg op achterstand. Hoewel een weinig gezien veldoverwicht kon Ingelmunster de achterstand enkel nog ophalen, meer niet (lees wedstrijdverslag SV Ingelmunster - WS Bellegem).

Aldus wipt SC Oostrozebeke terug over Rekkem Sport naar de 2de stek in de algemene rangschikking op 5 punten van leider SV Ingelmunster. Ook Racing Waregem B (met 12 op 12) en FC Marke (9 op 9) sluipen dichterbij en vervolledigen de top 6.

De sportiefste ploeg

Bij FC Marke zijn ze trouwens uitstekend bezig: dit seizoen al voor de 4de maal dat er in een wedstrijd tegen FC Marke noch geel, noch rood getrokken wordt.

Supersubs

Ook wanneer Brice Ngah Noah, normaliter titularis bij FC Marke, op de bank moet starten lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Brice praatte met de voeten en scoorde 2 minuten na invallen de winning goal tegen Wikings Kortrijk. Bram Opsomer van VK Avelgem bracht 9 minuten na zijn invalbeurt zijn ploeg op voorsprong tegen Racing Waregem, helaas onvoldoende voor winst.

Een “Gabigolleke” doen

Emiel Callens van SC Wielsbeke moet zaterdagavond naar de finale van de Copa Libertadores gekeken hebben toen hij zondag in minuut 86 de eindstand vastlegde tegen SV Anzegem en 3 minuten later, na rode kaart, vroegtijdig van het veld moest. Minder dan 15 uur eerder immers, had Gabriel Barbosa Almeida, bijgenaamd Gabigol, in de finale tussen Flamengo en River Plate de eindstand bepaald in minuut 92 en in de 95ste minuut rood gekregen.

De pandoering van de Reeks

De 7-1 van vorige week werd op de 13de speeldag meteen van de tabellen geveegd door SC Wielsbeke dat SV Anzegem B met maar liefst 2-9 verweesd achterliet. Met 11 doelpunten, evenveel kaarten (9 gele en 2 rode) en 6 wissels moest scheidsrechter Kevin Grave dus om de 3 minuten administratief aan de slag. Meteen lanceren we het idee van de SAR, een assistent die de arbitrage kan ondersteunen met administratieve taken, of voluit de Secretary Assistant Referee. We zouden alvast kunnen rekenen op de stem van Valentin Ivanov, die de Slag van Neurenberg(1) floot.

Voor een hattrick moet je voortaan bij SV Anzegem zijn!

We noteerden op de 12de speeldag slechts 1 hattrick tegen ... jawel wederom SV Anzegem, en dit al voor de 4de maal dit seizoen! Thibault Martin van SC Wielsbeke verdubbelt hiermee in één keer zijn aantal doelpunten dit seizoen, net als zijn ploeg trouwens die in alle voorgaande wedstrijden precies 9 keer (waarvan dan nog 2 owngoals) had gescoord. Hiermee verbleken de prestaties van de voetballende dames van VC Herzele-Ressegem(2). Benieuwd of de stunt van SC Wielsbeke ook door Het Laatste Nieuws opgepikt wordt.

De Andres Escobar van de Reeks

Alsof de pandoering en de hattrick nog niet voldoende was, viel ook de enige owngoal van de 13de speeldag bij SV Anzegem. Bovendien liep de maker, Wouter Windels,  een kwartier voor tijd dan ook nog tegen een rode kaart aan. Kop op Wouter: de vorige week onfortuinlijke Mathieu Mylle stond zaterdag opnieuw in de basis bij Wikings Kortrijk.

(1) Slag van Neurenberg: 8ste finale op het WK 2006 tussen Portugal en Nederland met 6 wissels, 16 gele en 4 rode kaarten.

(2) HLN.be op 10/02/2019: Voetbaldames verdubbelen week na gigantische nederlaag aantal gemaakte doelpunten

Zin in een plezante avond vol historische en ludieke voetbalvragen?