‹ Terug naar nieuwsberichten

de Keek op de Reeks na 17 speeldagen

08/01/2020

Leider SV Ingelmunster hield Racing Waregem met gevleid gelijkspel op afstand maar ziet SC Oostrozebeke met, eveneens gevleide, winst naderen tot op 3 punten. Rekkem Sport smeerde FC Marke dan weer het eerste verlies aan sedert 3 november (tegen SV Ingelmunster) en komt zo terug op de 3de plaats. Zou de kaartenlast FC Marke parten gespeeld hebben?

Winterslaap

Met slechts 28 doelpunten op de 17de speeldag lijken de meeste doelpuntenmakers nog niet ontwaakt uit hun winterslaap. Hiermee is het samen met de speeldagen 9 & 15 de op één na magerste (zie Keek op de Reeks na 15 speeldagen). Geen hattrick te bespeuren dus maar Hannes Vanwynsberge van WS Bellegem dikte zijn totaal wel aan met 2 stuks en komt zo met 16 doelpunten op 2 goals van topschutter Pieter-Jan De Backere van SV Ingelmunster.

Speler-trainer

Veertien van de 16 ploegen benutten al hun wissels (enkel SV Ingelmunster en Jong Helkijn wisselden slechts 2 maal) en voor het eerst dit seizoen zagen we een trainer op het veld! Wikings Kortrijk-trainer Xavier Demuynck viel in de 88ste minuut in en zijn ploeg haalde haar eerste punt (1-1 tegen SC Wielsbeke) sedert 9 november 2019.

Supersub van de Reeks

Een andere heel opvallende invalbeurt was die van Frédéric Braekveldt van WS Bellegem. Frédéric viel in aan de rust en bracht amper 1 minuut later zijn ploeg terug in de wedstrijd tegen Jong Vijve met de 1-2 en in de 62ste minuut bracht hij Bellegem zelf op winst met de 3-2. Frédéric wordt zo nog maar de 4de speler die 2x kan scoren na een invalbeurt en voegen we toe aan het lijstje Super Supersub.

Ook Jérome Auvray van Jong Helkijn scoorde na invallen. Echter een doelpunt zonder impact. Helkijn verloor immers met 4-2 van Hulste Sportief (die aan een sterke reeks bezig is).

Oh ja, en Racing Waregem-trainer Jery Gardyn koos er voor om Obi Lein aan de aftrap te brengen (zie Keek op de Reeks na 16 speeldagen). Jery Gardyn aast met Arthur Moerman wellicht op titel “Supersub van de Reeks” want hield zijn topschutter op de bank en liet hem in minuut 62’ opdraven. Echter zonder succes (doelpunt) maar wel met een gele kaart. We zijn benieuwd naar de opstelling van volgende week.

500ste gele kaart

Toen Andries Vandenabeele van Jong Vijve in de 90ste minuut nog geel pakte, leek het er op dat we op het einde van de officiële speeltijd op zondag 5 januari 2020 om 16u15 zouden stranden op 499 gele kaarten en de 500ste gele kaart voor de volgende speeldag zou zijn. De bij WS Desselgem ingevallen Roy Tibergyn ging echter op de valreep nog met deze dubieuze eer lopen (geel in de 94ste minuut).

Broederlijk geel?

Voor het eerst dit seizoen pakten Arne en Siemen Deseyn van Anzegem geel in dezelfde wedstrijd (zondag ll. op WS Desselgem) en kunnen ze de volgende wedstrijd samen langs de zijlijn bekijken. Voor Siemen was dit nl. zijn derde geel en Arne liep in de 93ste minuut nog tegen een rode kaart aan. Arne lijkt wel een patent te hebben op “late rode kaarten” want dit overkwam hem ook al in de 89ste minuut op 13 oktober 2019 .

Andres Escobar van de Reeks

Ruben Walcarius van WS Desselgem is zondag, zoals ze in Nederland zegggen, “lelijk ten haring gevaren”. Toen zijn ploeg in de 85ste minuut nog afstevende op een gelijkspel tegen SV Anzegem besliste Ruben de wedstrijd met een owngoal ten voordele van de bezoekers. Als we tijdens de "SV Ingelmunster voetbalquiz" op 17 januari aanstaande de vraag stellen “Wie is de Andres Escobar van de Reeks?”, dan zal Ruben Walcarius zeker tussen de gesuggereerde antwoorden staan.