‹ Terug naar nieuwsberichten

de Keek op de Reeks na 20 speeldagen

30/01/2020

FC Marke haalde met gemak de 2de periodetitel binnen met 4-0 winst tegen SC Wielsbeke. Van de top 3 kon niemand winnen! Nadat SC Oostrozebeke op zaterdag thuis, enigszins verrassend, met 1-3 de boot in ging tegen SV Anzegem konden noch leider SV Ingelmunster, noch Rekkem Sport hier optimaal gebruik van maken. Beiden moesten namelijk tevreden zijn met een gelijkspel.

13 minuten voetbalplezier?

De recordhouder van de kortste invalbeurt, de 19-jarige Edward Deprez van Hulste Sportief, moest vorige week blijkbaar het veld verlaten met een, niet te stelpen, bloedende lip. De voorbije speeldag evenaarde Yorn Decuypere van FC Kuurne dit nederige record in de wedstrijd tegen Jong Vijve: invallen in minuut 61, vervangen in minuut 74! Ook hier willen we graag het fijne van weten.

De herstelde Edward stond zondag overigens voor het eerst in de competitie aan de aftrap tegen WS Desselgem maar kon ook deze keer de partij niet rondmaken. Moet hij het record van de kortste invalbeurt sinds kort delen dan heeft hij alweer een nieuw record op zijn naam, t.t.z. de enige speler die telkens vervangen werd.

Vorige week viel ons nog het opmerkelijk debuut van Gaultier Bekaert (Jong Vijve) op maar deze keer werd Gaultier al na 13 minuten vervangen door Keita Laye (!), mogelijks met het oog op …

de felbegeerde titel “Supersub van de Reeks”

Nadat we eerder somber gestemd waren over de levensduur van de supersubs zijn we terug hoopvol en danken we dan ook graag de trainers die beslissen om ex-supersubs toch terug op de bank te laten starten. Zo was Elliot Hinnekens van Jong Helkijn weer bankzitter, mocht invallen in minuut 65 bij 1-3 tussenstand maar kon tegen VK Avelgem het tij niet meer keren. In diezelfde wedstrijd kon ook Wout Hostens (VK Avelgem) deze keer niet scoren na een invalbeurt en ook Loic Florence Hoste (Rekkem Sport) kon niet scoren na zijn invalbeurt tegen Hulste Sportief.

Enkel Hulste-trainer Jordih Demaegdt had het bij het rechte eind want van alle supersubs kon enkel Kenzo Vandeputte uit de as herrijzen en scoorde voor de 2de maal dit seizoen na een invalbeurt, opvallend opnieuw tegen WS Desselgem. We raden OG Stasegem-trainer Jörn Christiaens dan ook ten stelligste aan Badaoui Yamani Mohammed in de komende wedstrijd tegen WS Desselgem niet aan de aftrap te brengen (1).

Rik Bettens, trainer Jong Vijve, zette zelfs (met het oog op deze titel?) zijn topschutter Keita Laye op de bank en bracht deze al na 13 minuten op het veld. Keita scoorde zelfs 2 keer en wordt zo de 5de speler die daarin slaagt.

Nieuwe Supersubs zien het levenslicht

Anton Deseyn van SV Anzegem stond in de 84ste minuut amper 4 minuten op het veld en ontnam SC Oostrozebeke alle hoop op punten en waar voormalig supersub Loic Florence Hoste er voor Rekkem Sport niet in slaagde te scoren na zijn invalbeurt, deed zijn ploegmakker Stonny Nyirenda dit wel nadat hij een kwartier op het veld stond. Stonny, een 33-jarige nieuwkomer (?), zat op 14 december ll. voor het eerst bij de Rekkemse selectie, was aan zijn 5de invalbeurt toe en scoorde na precies 70 voetbalminuten in 5 weken.

Voor een hattrick moest je vroeger bij Wikings Kortrijk zijn

Ex-Supersub Obi Lein stond reeds na 22 minuten op een zucht van een loepzuivere hattrick tegen Wikings Kortrijk maar slaagde er de volgende 68 minuten niet meer in de 6de speler te zijn die 3 maal scoort tegen Wikings Kortrijk.

Ook Brice Ngah Noah (FC Marke) stond na 42 minuten al met 2 doelpunten achter zijn naam (tegen SC Wielsbeke) maar een hattrick kwam er niet.

Snelste hattrick

Gelukkig was er Geoffrey Maroy van VK Avelgem. Hij scoorde in 16 minuten 3 maal (30’, 38’ & 46’) tegen Jong Helkijn, meteen de snelste hatttrick van de Reeks. Geoffrey pakte ook zijn 3de geel en mist de belangrijke wedstrijd thuis tegen FC Marke.

SV Ingelmunster - SC Oostrozebeke

Komend week-end staat de derby en absolute topper SV Ingelmunster (1ste)  - SC Oostrozebeke (2de) op het programma en hopen ze in Ingelmunster op een record aantal toeschouwers (huidige record = 550). SV Ingelmunster kan bij winst een belangrijke stap zetten richting promotie maar SC Oostrozebeke kan de titelstrijd weer helemaal opengooien. Het kan m.a.w., zoals gebruikelijk in het voetbal, alle kanten uit.

(1) Badaoui Yamani Mohammed (OG Stasegem) scoorde in de heenwedstrijd tegen WS Desselgem 2 minuten na invallen.