‹ Terug naar nieuwsberichten

de Keek op de Reeks na 22 speeldagen

20/02/2020

We zijn donderdag 20 februari 0u41:22 als ik me realiseer dat het eigenlijk niet kan dat ik er nog niet toe gekomen ben om een week na datum een nieuwe editie van de Keek op de Reeks neer te pennen. Om absoluut de titel “Help, mijn man is een klusser” te vermijden en voetbal de belangrijkste bijzaak ter wereld is, hierbij alsnog de Keek op de Reeks na 22 speeldagen.

De 22ste speeldag werd zoals gebruikelijk op zaterdag en zondag afgewerkt maar storm Ciara gooide roet in het eten en blies met lokale topsnelheden van meer dan 12 Beaufort de 5 resterende wedstrijden op zondag van het programma.

Na de 3 wedstrijden op zaterdag waarin maar liefst 12 keer werd gescoord zou de 22ste speeldag dicht geëindigd kunnen hebben bij het record van vorige week.

Wees meteen wakker in/tegen Oostrozebeke

We kunnen niet anders dan te veronderstellen dat de Keek op de Reeks nog niet gelezen wordt tot in Stasegem. Hoe kan het anders dat zij ondanks diverse waarschuwingen in onze Keek zich alsnog in en tegen Oostrozebeke al na 4 minuten laten verrassen (1-0 SCOR via Drilon Musliu)!

Ook bij SV Ingelmunster waren ze nog niet goed wakker want na amper 1 minuut keek de leider al tegen een 1-0 achterstand aan tegen rode lantaarn Wikings Kortrijk. Doelpuntenmaker Emmanuel Kuijpers is hiermee nog maar de 4de speler, na Maxim Dendas (WS Desselgem), Laye Keita (Jong Vijve) en Louis Verbrugge (WS Bellegem), die in de aanvangsminuut kan scoren.

Het kan verkeren zie Bredero

Aldus was men zaterdagavond in Oostrozebeke om 18u04 het verlies in de topper tegen SV Ingelmunster alweer vergeten want de kloof was virtueel alweer als van tevoren (m.n. 7 punten). SV Ingelmunster kon de scheve situatie tegen Wikings Kortrijk nog voor de rust rechtzetten. SC Oostrozebeke inkasseerde echter in de allerlaatste minuut van de wedstrijd tegen OG Stasegem nog een 3de doelpunt (via Nkie Mbassi Litanies) waardoor de achterstand uiteindelijk oploopt tot 12 punten.

Geschiedenis herhaalt zich (voorlopig) niet

Hoewel het Orakel het heel graag had zien gebeuren kon voorlopig topschutter Pieter-Jan De Backere zijn hattrick van de heenwedstrijd tegen Wikings Kortrijk niet herhalen.

Toch kunnen nog 2/3 van de voorspellingen van het Orakel van de Reeks uitkomen daar de wedstrijden van FC Marke en VK Avelgem uitgesteld werden. Zeker als je weet dat Frederic Beeuwsaert bij Marke terug fit is en de gebroeders en trainers Sander en Bruno Vanterwyngen van VK Avelgem nu 2 weken extra de tijd gekregen zullen hebben om te beslissen of ze Avelgem-spits Sybren Rutten een herhaling van zijn exploot tegen Rekkem Sport alsnog gunnen ;). Misschien helpt de gedachte dat er een rekenkundige kans bestaat dat deze wedstrijd de competitie kan beslissen.

Supersub van de Reeks

Ondanks slechts drie gespeelde wedstrijden, zeventien wissels en het niet in actie komen van revelatie Stonny Nyirenda (Rekkem Sport) vieren we de geboorte van een nieuwe supersub: Preben Taillieu van Racing Waregem  scoorde binnen de 5 minuten nadat hij mocht deelnemen aan de wedstrijd. Opmerkelijk: Preben stond op de 21ste speeldag nog aan de aftrap en scoorde zelfs 2 maal.

-----

De resterende 5 wedstrijden worden afgewerkt op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart 2020